Acupunctuur

Praktijk voor Acupunctuur Ciska Kaalberg Vermeulen

'wanneer het stormt, buigt het bamboe mee, om na de storm weer ongeschonden overeind te komen. En net als bamboe hoeven wij eigenlijk alleen onze wortels stevig in de grond te houden'

Mijn naam is Ciska Kaalberg Vermeulen, sinds 2006 werk ik zelfstandig als acupuncturist.
Daarvoor ben ik 15 jaren werkzaam geweest als fysiotherapeut. Dit heb ik altijd met erg veel plezier gedaan, maar gaande weg merkte ik dat er meer speelt bij lichamelijke klachten dan alleen die spier, dat bot of gewricht.
Bovendien zie je dat een zelfde behandeling bij een gelijke diagnose bij cliënt A toereikend is terwijl deze bij cliënt B niets doet.

Dit zette me aan het denken, ik ging op zoek naar een behandelingswijze die individueel gericht is en toepasbaar op vele fronten.

Holistisch

Ik was me er allang van bewust dat een mens als één geheel gezien dient te worden.
Lichaam en geest werken altijd nauw samen.
Een lichamelijke klacht heeft invloed op je emotioneel welbevinden en omgekeerd is dat ook het geval. Emotionele problemen hebben op den duur invloed op het fysieke lichaam.

Balans

In het leven is het iedere keer zoeken naar balans tussen goed/kwaad, warm/koud, ziek/gezond, veel/weinig etc..
Iedere situatie, iedere nieuwe dag, bij het wisselen van de seizoenen, bij ziekte of gezondheid de balans wordt telkens verstoord.
Dit is ook goed!!
Hiermee kom je verder in het leven, je leert en verlegt je grenzen.
Is de balans echter zodanig verstoord dat zelfstandig terugkomen in de voor jezelf gestelde marge niet meer gaat dan kun je opzoek gaan naar hulp.

Pijn, onrust, slapeloosheid, gespannen gevoel, jeuk, vermoeidheid, angsten, buitensporige emotionele reacties zijn onder andere symptomen die gepaard kunnen gaan met een langer aanhoudende balans verstoring.

Acupunctuur

Door het voorafgaande samen te voegen, met daarbij een eeuwenoude traditie met goede resultaten werd bij mij de belangstelling voor acupunctuur gewekt.
In de acupunctuur wordt telkens naar de balans tussen yin en yang gezocht. Alles is daarop terug te brengen.

In China is het de gewoonte dat mensen regelmatig hun energie balans laten meten zodat ze gezond blijven. Wordt men desondanks toch ziek dan volgt er een kosteloze behandeling totdat de balans weer hersteld is.

Van 1997 tot en met 2000 volgde ik de opleiding tot acupuncturist aan de E.U.T.C.M. in Utrecht.
Vervolgens heb ik me verder verdiept in de kinderacupunctuur, vorig jaar heb ik een begin gemaakt met de klassieke acupunctuur.
Mijn opleidingen worden erkend door de N.V.A. dit is een overkoepelde organisatie van acupuncturisten die erop toe ziet dat het beroep volgens bepaalde richtlijnen wordt uitgeoefend.
Ook stellen zij bijscholing verplicht zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Een bijkomend voordeel is ook dat de meeste zorgverzekeraars een bijdrage leveren aan de vergoeding van de behandeling (dit ligt natuurlijk ook aan uw eigen zorgpakket)

Behandelwijze

Behandelingen in mijn praktijk zien er als volgt uit;
- een vraaggesprek (anamnese) waarbij alle aspecten aanbod komen die nodig zijn om een diagnose te stellen.
- Pols diagnose, hierbij wordt middels het voelen van de pols de energie balans gemeten.
- Het inbrengen van de naalden, deze kunnen op verschillende plaatsen in het lichaam ingebracht worden. Mijn streven is zo min mogelijk naalden per behandeling te gebruiken. Het inbrengen van de naald kan een prikkend gevoel veroorzaken dat vrijwel meteen wegebt.
- Indien nodig gebruik van moxa (dit is gedroogd bijvoetkruid ) wat warmte afgeeft.
- “massage” door middel van mijn handen extra in beweging brengen van de energie.

Meestal blijven de naalden 20 tot 25 minuten in het lichaam. De totale behandeling duurt 45 tot 60 minuten.

Wanneer acupunctuur?

Acupunctuur is inzetbaar in vele gevallen zoals: hoofdpijn, hooikoorts, menstruatie stoornissen, vermoeidheid uitputtingsgevoel, slapeloosheid, gewrichtspijnen, ontlastingsproblemen, depressief gevoel, andere soorten pijn… voor meer indicaties www.acupunctuur.nl onder het kopje ‘bij welke aandoeningen’.

Contact

Heeft u interesse dan kunt u altijd contact met me opnemen.
Mijn telefoonnummer is: 06 22 70 59 12 of via email: ciskakaalberg@chello.nl.
Het praktijkadres is Padevoortseallee 32 7038 AM Zeddam.

Top